Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Leczo w cieście"
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1826
Polecam.
Odsłon: 5628
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1826
Polecam.
Odsłon: 5628
Składniki
Do miski wlej mleko. Wbij 4 jajka. Roztrzep je razem ze szczyptą soli. Cały czas mieszając, partiami dosypuj mąkę. Przygotuj gładkie i dość rzadkie ciasto. Odstaw je pod przykryciem na minimum 30 minut, aby zgęstniało.
Pomidory sparz na sicie wrzątkiem, przelej zimną wodą i obierz ze skórki. Miąższ posiekaj. Oczyszczone papryki pokrój w kostkę. Obraną cebulę drobno poszatkuj.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę. Dodaj paprykę, a po chwili posiekane pomidory. Duś na małym ogniu około 10 minut. Wbij resztę jajek. Dopraw całość solą i pieprzem. Smaż, mieszając, aż jajka się zetną.
Na osobnej patelni rozgrzej odrobinę oleju. Partiami smaż rumiane naleśniki. Na każdy nałóż porcję jajecznego leczo. Zwijaj ruloniki i od razu podawaj na stół.
czas ok. 60 min; sztuka – 570 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety