Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leczo z klopsikami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 42
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 229
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 42
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 229
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Składniki
Posiekaną cebulę podsmaż na oleju, po czym dodaj pokrojone w kostkę papryki, bakłażana i cukinię. Duś całość ok. 20 minut na małym ogniu.
Następnie dołóż pomidory z puszki, dolej sos pomidorowy i posyp warzywa czubrycą, solą oraz pieprzem.
Mięso przełóż do miski, po czym dodaj posiekaną cebulę z czosnkiem i koperkiem, a także majeranek, sól, pieprz i kaszę mannę. Z masy uformuj kulki. Obtocz je mące i gotuj około 15 minut.
Nalej leczo do miseczek i dołóż klopsiki. Udekoruj potrawę listkami bazylii.
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Super TV