Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki barszcz ze śliwkami"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7973
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7973
Składniki
Jak to zrobić?
Namocz grzyby w przegotowanej wodzie na noc. Następnego dnia ugotuj je ze śliwkami w wodzie, w której się moczyły. Wyjmij, ostudź, pokrój w paski.
Ugotuj wywar z warzyw i przypraw. Połącz z wywarem z grzybów i śliwek. Buraki umyj, zetrzyj na tarce, zalej przecedzonym wywarem i ugotuj. Przecedź.
Dopraw zupę solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, zakwaś sokiem. Rozlej do talerzy i dołóż porcję pokrojonych śliwek i grzybów.Źródło: Olivia