Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Letni barszcz ukraiński"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 765
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 765
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Składniki
Buraki wyszoruj, upiecz do miękkości w łupinkach (ok. 90 minut w temp. 170 st). Włoszczyznę oraz dymki obierz, opłucz, drobno pokrój. Zagotuj 2 litry wody. Wrzuć włoszczyznę. Wkrusz kostki bulionowe.
Kiedy bulion z warzywami zawrze, dodaj listki laurowe. Zmniejsz płomień i gotuj dalej 15 minut. Buraki wyjmij, obierz, 1 pokrój w plasterki, a resztę – grubo zetrzyj.
Do gotującej się zupy włóż buraki. Dodaj koncentrat. Gotuj jeszcze 10 minut.
Barszcz przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem. Gotową zupę rozlej do talerzy.
Posyp dymkami. Na wierzch nałóż po łyżce jogurtu.Źródło: Tina