Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łódeczki z kurczaka"
Polecam.
Odsłon: 123
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 46
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 585
Polecam.
Odsłon: 123
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 46
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 585
Składniki
Patyczki do szaszłyków namocz. Piersi umyj, pokrój w paski, przypraw papryką, solą i pieprzem. Na suchej patelni na małym ogniu rozpuść cukier, poczekaj, aż zbrązowieje. Dodaj olej, wodę i przyprawy, dokładnie wymieszaj. Nie zagotuj! Wlej do miski, zanurz w marynacie mięso, odstaw na godzinę do lodówki.
Nabijaj na patyczki paski kurczaka, smaż z obu stron na złoty kolor. na sos dokładnie wymieszaj. Na półmisku układaj szaszłyki, polej je sosem. Przekąskę tę możesz podawać na ciepło i na zimno.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień