Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łopatka pieczona w muszlach"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Składniki
Paprykę i por oczyść, cukinię umyj, pokrój w kos tkę. Oliwę rozgrzej w głębokiej patelni, przesmaż por. Wrzuć mieloną łopatkę, podsmaż, mieszając. Wlej rosół, duś 10 min.
Dodaj paprykę i cukinię, duś na małym ogniu. Posyp pieprzem i solą (możesz też dodać przyprawę: pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim), połącz.
Muszle ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku. Osącz, osobno ułóż na desce (by się nie posklejały). Ostudź. Muszle napełnij mięsnym farszem.
Sos beszamelowy: masło stop w rondlu, wsyp mąkę, wymieszaj. Wlej mleko, mieszając, gotuj ok. 2 minuty, aż sos zacznie gęstnieć. Przypraw białym pieprzem i gałką muszkatołową.
Sos wlej do formy, ułóż muszle, posyp startym serem. Przykryj folią aluminiową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz 10-15 min.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji, 6 cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie