Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś smażony w sezamie"
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2783
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2732
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 577
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2783
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2732
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 577
Składniki
Łososia płuczę, a następnie osuszam na papierowym ręczniku. Oprószam go solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Przykrywam folią spożywczą i chowam do lodówki na ok. 15 min. Na talerzyk wysypuję sezam. Obtaczam w nim kolejno oba kawałki łososia, dociskając lekko panierkę dłonią. Na patelni rozgrzewam olej.
Na patelnię wkładam kawałki łososia i smażę je z obu stron na średnim ogniu. Gruszkę kroję na plastry. Patelnię grillową smaruję olejem i przesmażam je do miękkości.
Cebulę obieram i siekam, przekładam do rondelka. Żurawinę płuczę, odsączam z wody i dodaję do cebuli razem z cukrem. Wlewam wino i na wolnym ogniu duszę żurawinę, aż zmięknie, a wino się zredukuje. Przyprawiam solą i pieprzem. Łososia podaję na rukoli z sosem oraz gruszką.
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Tina