Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś w cieście francuskim"
Smak wiosny!
Odsłon: 683
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 661
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
Smak wiosny!
Odsłon: 683
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 661
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). Wyłóż nim dno oraz boki formy do zapiekania. Oczyszczoną brukselkę wrzuć na osolony wrzątek i gotuj około 5 minut, odlej na sicie.
Jajka wbij do miski, rozkłóć. Dodaj mleko, wymieszaj. Wsyp starty na tarce żółty ser. Masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Brukselkę rozłóż na cieście, zalej przygotowaną masą serowo-jajeczną. Łososia pokrój w cienkie plasterki. Zroluj je i powtykaj między brukselkę. Zapiekaj 40 min w 180 st. Ozdób koperkiem.
czas ok. 75 min; porcja – 810 kcal, cena 4,60 złŹródło: Świat kobiety