Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś w kapuście z białym winem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
1. Filet opłucz starannie, osusz i pokrój na kawałki. Skrop sokiem wyciśniętym z połówki cytryny, oprósz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i wstaw do lodówki na pół godziny.
W tym czasie przygotuj kapustę. W dużym rondlu zagotuj wodę z solą. Kapustę oczyść ze zwiędłych liści. Pozostałe porozdzielaj, opłucz, włóż do gorącej wody, gotuj około 5 min. Powycinaj zgrubienia liści.
Cebule obierz, opłucz, osusz, a potem drobno posiekaj. Przesmaż na oliwie na złoty kolor. Wlej białe wino, zagotuj. Na koniec wrzuć kilka posiekanych listków natki lub kolendry. Duś, aż płyn odparuje.
Na wystudzonych liściach kapusty rozsmaruj masę cebulową, ułóż kawałki łososia. Zwiń liście, tworząc gołąbki. Ułóż je w rondlu (lub specjalnym naczyniu do gotowania na parze). Podlej bulionem warzywnym (może być z ko stki). Gotuj około 20 minut. Gołąbki najlepiej smakują z ryżem.
Czas ok. 45 min; porcja - 360 kcal, cena 4,90 złŹródło: Świat kobiety