Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś w kapuście z białym winem"
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 229
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2217
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 973
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 229
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2217
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 973
Składniki
1. Filet opłucz starannie, osusz i pokrój na kawałki. Skrop sokiem wyciśniętym z połówki cytryny, oprósz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i wstaw do lodówki na pół godziny.
W tym czasie przygotuj kapustę. W dużym rondlu zagotuj wodę z solą. Kapustę oczyść ze zwiędłych liści. Pozostałe porozdzielaj, opłucz, włóż do gorącej wody, gotuj około 5 min. Powycinaj zgrubienia liści.
Cebule obierz, opłucz, osusz, a potem drobno posiekaj. Przesmaż na oliwie na złoty kolor. Wlej białe wino, zagotuj. Na koniec wrzuć kilka posiekanych listków natki lub kolendry. Duś, aż płyn odparuje.
Na wystudzonych liściach kapusty rozsmaruj masę cebulową, ułóż kawałki łososia. Zwiń liście, tworząc gołąbki. Ułóż je w rondlu (lub specjalnym naczyniu do gotowania na parze). Podlej bulionem warzywnym (może być z ko stki). Gotuj około 20 minut. Gołąbki najlepiej smakują z ryżem.
Czas ok. 45 min; porcja - 360 kcal, cena 4,90 złŹródło: Świat kobiety