Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w marynacie z whisky - Robert Sowa

Łosoś w marynacie z whisky - Robert Sowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 5

Wypróbowany przepis na "Łosoś w marynacie z whisky - Robert Sowa"

Składniki

  • 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone
  • umyte
  • bez ości
  • ze skórą). Marynata: 50 ml whisky (im starsza
  • tym lepsza);
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. łyżki miodu; 2 liście laurowe; 6 goździków; 5 ziarenek ziela angielskiego; 1/2 szklanki gorącej wody; 2 łyżki oleju słonecznikowego.

  2. Sposób przygotowania:

  3. Przyprawy zmielić w młynku, wymieszać z miodem, gorącą wodą i olejem. Ostudzić i dodać whisky. Marynatą natrzeć leżące na skórze filety z łososia, całość przykryć i wstawić do lodówki na minimum 4 godziny.

  4. Łososia grillować na aluminiowej tacce. Podczas grillowania nakładać na rybę resztę marynaty. Łososia podawać ze świeżo startym chrzanem, świeżo wyciskanym sokiem z jabłek i odrobiną cynamonu.

  5. Autor przepisu: mistrz kulinarny Robert Sowa
    Stylizacja zdjęć: Ewa Gębska

  6. Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

    Źródło: materiały prasowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń