Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś w płaszczyku z ciasta francuskiego"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Składniki
Ciasto rozmroź. Kapustę oczyść, zdejmij 4 duże liście, resztę poszatkuj. Cebule obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kosteczkę. Wysmaż go w garnku na chrupko. Dodaj cebulę, smaż dalej, aż się zeszkli. Wtedy dołóż poszatkowaną kapustę.
Podlej bulionem i śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś na małym płomieniu ok. 20 minut. Całe liście kapusty włóż do wrzącej wody. Gotuj przez 4 minuty. Wyjmij, polej zimną wodą, dobrze osusz. Ciasto i filet podziel na 4 porcje. Rybę skrop sokiem z cytryny. Przypraw ją i zrumień na rozgrzanym oleju.
Porcje łososia owiń liśćmi kapusty, a następnie ciastem. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz 20 minut w temp. 220oC. Podawaj z duszoną kapustą i ew. ryżem.Źródło: Naj