Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w potrawce

Łosoś w potrawce

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 5

Wypróbowany przepis na "Łosoś w potrawce"

Składniki

  • 80 dag filetów z łososia
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 2 małe cukinie
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka w proszku
  • sok z cytryny
  • cukier do smaku
  • bazylia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łososia umyć, oczyścić, pokroić w sporą kostkę. Zalać sokiem z cytryny, doprawić solą, pieprzem, papryką. Odstawić na 15 minut.

  2. Na oliwie zeszklić plasterki czosnku i krążki cebuli. Cukinię umyć, pokroić w cienkie plasterki, włożyć na patelnię, dusić pod przykryciem. Gdy warzywa zmiękną, dodać pomidory. Doprawić bazylią, solą, pieprzem, ew. cukrem. Dołożyć kawałki łososia i dusić pod przykryciem ok. 10 minut.

  3. Danie będzie doskonale smakować z sałatką z rukoli i podpieczoną na grillu ciabattą, natartą czosnkiem.

  4. ok. 30 minut.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń