Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z pesto, kiełkami i grejpfrutem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 31
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 31
Składniki
Przygotuj pesto. Orzechy, czosnek i bazylię, połowę kiełków oraz oliwę dokładnie zmiksuj. Jeżeli wydaje ci się zbyt gęste, dodaj odrobinę więcej oliwy. Dopraw solą.
Umyte kawałki łososia osusz i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C. Obłóż rybę plasterkami cytryny. Piecz około 20 minut.
Umyj sałatę i cykorię, dokładnie osusz. Przygotuj sos. Połącz musztardę z octem 2 łyżkami oliwy i cukrem. Dokładnie wymieszaj, aż sos stanie się gładki i jednolity.
Upieczonego łososia układaj na talerzu pod pierzynką z pesto. Podawaj z sałatą rzymską, kawałkami obranego z błonki grejpfruta i cykorią z sosem. Na wierzchu ryby układaj odłożone kiełki.Źródło: Olivia