Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z pomidorem i kaszą kuskus"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 58
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1285
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1039
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 58
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1285
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1039
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Składniki
Filet z łososia podziel na 4 porcje, każdą z nich przetnij wzdłuż na dwie części. Plastry mięsa dopraw solą i pieprzem. Z jednej cytryny wyciśnij sok, a drugą umyj dokładnie i pokrój w plastry.
Na połowie porcji ryby rozłóż wypłukany szpinak i pokrojone w plastry pomidory.
Przykryj warzywa drugim kawałkiem łososia, skrop wyciśniętym sokiem i rozłóż plasterki cytryny. Przygotowanego łososia rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 10 minut w temperaturze 180 °C.
W tym czasie przygotuj dodatki. Zalej wodą kuskus i odstaw, aby nasiąkł. Pokrój na kawałki cukinię i szalotki. Rozmroź warzywa. Na patelni rozgrzej resztę oliwy i podsmaż szalotki, cukinię i marchew. Po chwili dodaj groszek i kuskus. Całość chwilę podsmaż, dopraw solą i pieprzem.
Na koniec połącz kuskus z drobno posiekaną kolendrą.
Czas przygotowania: 40 minut Kalorie: porcja 612 kcal.Źródło: Na żywo