Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z truskawkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 925
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 925
Składniki
Wymieszaj wszystkie marynaty. Łososia umyj, pokrój na 4 wąskie paski i włóż do marynaty. Odstaw do lodówki na pół godziny.
Truskawki umyj (4 odłóż do dekoracji) i pokrój w drobną kosteczkę. Listki bazylii umyj i posiekaj.
Zawiń rybę w srebrną folię i wstaw na 20-30 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Ciepłego łososia ułóż na talerzu. Polej przygotowaną salsą i udekoruj odłożonymi truskawkami.
Posyp całość świeżo zmielonym pieprzem. Danie najlepiej smakuje ze schłodzonym białym winem.
<strong>Przepis nadesłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Super TV