Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z warzywami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Łososia umyj w zimnej wodzie i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Następnie skrop cytryną, posyp z dwóch stron solą i pieprzem. Dopraw estragonem i wstaw do lodówki.
W międzyczasie rozgrzej patelnię grillową lub elektrycznego grilla. Ułóż łososia i pozostaw, aż uzyska złoty kolor.
Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kosteczkę. Pora opłucz i posiekaj. Warzywa zanurz na kilkadziesiąt sekund w osolonym wrzątku, następnie włóż je do zimnej wody.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło. Poczekaj, aż się rozpuści, a gdy już wyłożysz rybę na talerze, polej nim marchewkę i pora.
Danie udekoruj cytryną i listkami estragonu.Źródło: Telemax