Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron po włosku

Makaron po włosku

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 4062

Dodano:

Odsłon: 2541

Bardzo syte danie i bardzo dobre

Składniki

  • 40 dkg makarony (świderki,kolanka,kokardki) 60dkg fileta z kurczaka
  • 1 p.warzyw na patelnie 60 dkg, 1/2 kubek smietany kremówki
  • przyprawa włoska
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron po włosku

Przygotowanie

  1. Warzywa podsmażyć na oleju,fileta pokroić w drobną kostkę, podsmazyć doprawić przyprawą do krczaka,warzywa(solą i 1 łyżkę magi ,pieprz)
    Makaron gotujemy al dente , następnie do ugotowanego dodajemy warzywa i filet w kostkę ,posypujemy 1/2 łyzki przyprawy włoskiej wlewamy śmietanę i wszystko delikatnie mieszamy.
    Mozemy doprawić według uznania

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń