Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ryżowy z warzywami

Makaron ryżowy z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9996

Dodano:

Odsłon: 4946

Makaron ryżowy z warzywami

Składniki

  • 100 g makaronu ryżowego
  • pół czerwonej papryki
  • pół marchewki
  • 200 g żółtej fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 1 chili
  • pół łyżeczki brązowego cukru
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka czarnego sezamu
  • olej rzepakowy
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolkę myjemy, odcinamy z niej zdrewniałe końcówki. Kroimy ją w mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3 minuty, odcedzamy. Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach, paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka, chili i czosnek w plasterki. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy wszystkie warzywa, chwilę obsmażamy na mocnym ogniu. Dodajemy do nich cukier i sos sojowy, znowu chwilę smażymy. Wsypujemy makaron, mieszamy i całość posypujemy sezamem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń