Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron śmietankowy z bakaliami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12568
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1424
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13623
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5737
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12568
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1424
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13623
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5737
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Morele i orzechy drobno pokrój. Wymieszaj z rodzynkami.
Jajka ubij z cukrem. Mieszając, stopniowo dodawaj ser, mleko i śmietanę. Dodaj bakalie, połącz. Masę twarogową wymieszaj z makaronem.
Napełnij żaroodporną formę (lekko natłuszczoną). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz około 30 minut.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie