Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z brokułami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 141
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 141
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Składniki
Zagotuj w garnku wodę. Na wrzątek wrzuć makaron. Gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu (najlepiej al dente).
Pod bieżącą wodą opłucz różyczki brokuła i wrzuć do wrzątku. Gotuj około 5 minut (możesz także ugotować warzywo na parze, wtedy zachowa więcej wartości odżywczych).
Listki bazylii opłucz pod wodą i posiekaj.
Kapary pokrój na kawałeczki.
Zarówno bazylię, jak i kapary wymieszaj na gładką masę z serkiem wiejskim. Na koniec dodaj zmielony biały pieprz oraz odrobinę soli (do smaku).
Do miski wrzuć ugotowany makaron, brokuł i masę z sera z bazylią oraz kaparami. Delikatnie wymieszaj.
Do miseczek nałóż porcje makaronu.
Na koniec dodaj do dania parmezan. Warto zainwestować i kupić prawdziwy parmezan włoski, wtedy posiłek nabierze wyrafinowanego smaku.Źródło: Tele Tydzień