Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z cukinią i kurczakiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
25 min • Porcja 300 kcal • Przepis na 2 porcje
Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzam. Pierś z kurczaka kroję w kostkę, cukinię na ćwiartki, groszek odsączam z zalewy.
Na patelni podsmażam kawałki cukinii wraz z piersią z kurczaka. Następnie dodaję groszek konserwowy oraz makaron. Całość mieszam i dodaję śmietankowy serek topiony oraz śmietanę.
Zmniejszam ogień i gotuję do momentu, aż sos zgęstnieje. Na koniec doprawiam makaron solą i pieprzem.
Aneta Palka ze Słupska.Źródło: Kobieta i życie