Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z gulaszem i grzybami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Rozmrożone i oczyszczone grzyby pokroić na duże kawałki. Szynkę pokroić w kostkę, cebulę i czosnek posiekać. Marchewkę i seler po oczyszczeniu i umyciu pokroić w małą kostkę.
Na oleju zeszklić cebulę, czosnek, marchewkę i seler. Zdjąć z patelni, usmażyć na niej mięso. Wszystko przełożyć do garnka, zalać wodą, doprawić solą i pieprzem, dodać listki laurowe.
Na maśle przesmażyć grzyby, oprószyć je majerankiem i przełożyć do mięsa. Gotować godzinę. Pod koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Połączyć z makaronem, podawać.
Jeśli po odcedzeniu, a przed wymieszaniem z sosem makaron zdąży się posklejać, należy opłukać go ciepłą wodą i skropić oliwą.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium