Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z jarmużem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 86
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 86
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Jarmuż opłucz, dokładnie osusz i drobno posiekaj. Pamiętaj, by wykroić twarde nerwy. Wrzuć go na suchą, rozgrzaną patelnię i smaż do czasu, aż liście będą miękkie. Wówczas dolej odrobinę oleju i smaż na wolnym ogniu pod przykryciem około 12-15 minut.
Do rondelka wlej mleko i dodaj śmietanę. Następnie dołóż pokrojony w kostkę serek topiony. Mieszaj do czasu, aż ser całkowicie się rozpuści i powstanie pyszny kremowy sos.
Odcedzony makaron umieść na talerzach i nałóż na niego jarmuż połączony z sosem.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 380Źródło: Super TV