Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe z makaronem i kalafiorem.Makaron w sosie, z serkami topionymi i boczkiem. Danie bardzo pyszne.
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 17
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 502
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 109
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 17
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 502
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 109
Składniki
Cebulę, obrać i pokroić i zeszklić na tłuszczu.Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki albo suchą.
Cebulę przerzucić do większego garnka.Dodać, pokrojone w kostkę serki i śmietanę.
Usmażyć pokrojony boczek.
Przerzucić do garnka z cebulą i wymieszać do rozpuszczenia serków. Posolić i popieprzyć.
Kalafior wykroić z liści, dobrze opłukać pod bieżącą wodą. Rozdzielić na różyczki. Włożyć do kipiącej, posolonej wody. Gotować na pół twardo.(ok.10min.próbując). Wybrać na cedzak.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, w/g przepisu na opakowaniu.Odcedzić, lecz nie przelewać zimna wodą.
Włożyć makaron i kalafior, do sosu. Wszystko wymieszać i podgrzewać na wolnym ogniu. Podawać polane ketchupem.
Można zamiast boczku, podać z sadzonymi jajkami.
Danie też dobre, bez boczku i jajek.