Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z warzywami"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Składniki
Mięso umyj, oczyść z błonek i pokrój w kostkę.
Około 1/3 szklanki oleju połącz z 2 łyżkami octu winnego i przyprawami. Dodaj pokrojone w cienkie paski suszone pomidory i całość dokładnie wymieszaj.
Przygotowanym sosem zalej kawałki indyka i wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę.
Obraną marchew i pietruszkę pokrój w plasterki, brokuła podziel na różyczki.
Usmaż mięso na oleju. Pod koniec dodaj ugotowane warzywa i makaron. Całość zalej sosem z marynaty i posyp pestkami słonecznika uprażonymi na suchej patelni.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax