Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z warzywami

Makaron z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Makaron z warzywami"

Składniki

  • 4 porcje makaronu rurki
  • 2 brokuły
  • 1 czerwona papryka
  • 3/4 szklanki oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego
  • 4 łyżki masła
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1/2 szklanki utartego parmezanu
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Zahartować, odcedzić.

  2. Brokuły umyć, podzielić na różyczki, wrzucić do wrzącej, osolonej wody na 2 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą.

  3. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę, czosnek pociąć w plasterki. Rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, smażyć minutę, mieszając. Dodać paprykę, a po 2-3 minutach brokuły, chwilę smażyć. Wlać gorący bulion. Gotować 2 minuty. Przyprawić do smaku.

  4. Dodać makaron i masło, wymieszać. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką i parmezanem.

  5. ok. 35 minut

  6. Superrada

  7. Jeśli używasz parmezanu, zawsze kupuj ser w kawałku i ścieraj go na tarce przed podaniem. Jeśli wybierasz tańszy, polski zamiennik tego sera – kup gatunek o ostrym smaku.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń