Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron ze szpinakiem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 530
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 709
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 82
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 530
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 709
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 82
Składniki
Szpinak przebrać, oczyścić, łykowate łodyżki oberwać. Listki dokładnie umyć w kilku wodach, osączyć. Czosnek i cebulę posiekać. Pomidorki umyć, osuszyć, przekroić na połówki. Ser rozkruszyć.
Masło rozgrzać w rondlu, zeszklić na nim cebulę i czosnek, dodać szpinak, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, nakryć pokrywką i dusić ok. 5 minut. Dodać pomidorki i poddusić jeszcze chwilę.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać ze szpinakiem, posypać serem i podawać bardzo gorące, by ser się stopił.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium