Do góry

Dania główne Przepis na:

Makrela nadziewana ziołami

Makrela nadziewana ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Makrela nadziewana ziołami"

Składniki

  • 4 makrele
  • 20 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 2 łyżki musztardy
  • po 4 gałązki rozmarynu i tymianku
  • 4 listki laurowe
  • 2 łyżki octu winnego
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • sok z 1 cytryny
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki wystudzić, obrać i pokroić w plastry. Zrobić marynatę: musztardę, olej, ocet winny, sok z cytryny i listki laurowe wymieszać, doprawić solą i pieprzem, zagotować. Makrele oczyścić, umyć, osuszyć. Do każdej włożyć plastry ziemniaków i zioła.

  2. Zalać ryby gorącą marynatą i zostawić na 15 minut. Osączyć, posmarować olejem i piec w temperaturze 185°C około 20 minut.

  3. ok. 65 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń