Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Małe burgery owinięte boczkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Mielone mięso przełóż do miski i wymieszaj z parmezanem, czosnkiem, suszonym oregano, pieprzem, solą i musztardą francuską. Wbij jajko i dokładnie połącz. Do wymieszanego mięsa wsyp trochę mąki (tak, aby ciasto nie było zbyt rzadkie). Całość dokładnie połącz.
Z mięsa uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszcz je dłońmi. Każdą kulkę obtocz w bułce tartej i owiń plasterkiem boczku.
Na patelni rozgrzej olej. Na małym ogniu usmaż burgery ze wszystkich stron (około 5 minut, w zależności od ich wielkości).
Podsmażone burgery ułóż w wysmarowanej tłuszczem brytfannie. Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 30 minut. Co jakiś czas podlewaj je wypieczonym sosem.
Do burgerów możesz przygotować sos musztardowy. Danie podawaj z pieczonymi warzywami i frytkami.Źródło: Na żywo