Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowe poduszeczki z twarogiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Przygotuj nadzienie: maliny krótko opłucz pod bieżąca wodą, dobrze osącz na sitku. Twaróg utrzyj z cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem na gładko. Do masy dodaj żółtko. Wrzuć maliny. Wymieszaj.
Zagnieć ciasto na pierogi: mąkę przesiej na stolnicę. Zrób wgłębienie. Do dołeczka wsyp szczyptę soli. Wlej śmietanę oraz olej. Zagnieć ciasto, powoli dolewając letnią wodę. Kiedy ciasto będzie już gładkie i elastyczne, przykryj je lnianą ściereczką. Odstaw na bok.
Po ok. 5 minutach ciasto podziel na porcje. Każdą cienko rozwałkuj. Z placków szklanką wytnij krążki. Nałóż na nie nadzienie. Złóż na pół. Mocno zlep brzegi. Przygotowane pierogi włóż na posolony wrzątek, lekko zamieszaj. Gotuj minutę od momentu wypłynięcia. Wyjmij.
Przygotuj sos do polania: maliny przebierz, opłucz, odłóż trochę do dekoracji. Resztę zmiksuj z cukrem i przetrzyj przez gęste sitko. Pierogi polej musem malinowym, oprósz cynamonem. Udekoruj odłożonymi malinami oraz miętą.Źródło: Naj