Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marchewkowy krem z chili"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 181
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 181
Składniki
Warzywa obierz, opłucz. Marchewki pokrój w plasterki, a cebulę i czosnek posiekaj. Imbir obierz, zetrzyj. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć jarzyny i imbir. Smaż chwilę. Potem zalej 4 szkl. wrzątku.
Chili oczyść z pestek, strączek posiekaj. Wrzuć do gotującej się marchewki. Dodaj osączoną soczewicę. Gotuj jeszcze 5 minut. Zmiksuj na gładko. Zupę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz curry.Źródło: Tina