Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Medalion imbirowy"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 114
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 114
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Mięso umyj, osusz i lekko rozbij. Imbir wymieszaj z oliwą. Posmaruj tym medaliony i wstaw na godzinę do lodówki. Rozgrzej patelnię grillową. Włóż medaliony i usmaż na rumiano z obu stron. Oprósz solą i pieprzem.
Natkę pietruszki i oregano opłucz, osusz, odłóż kilka gałązek do dekoracji, a resztę drobno posiekaj. Na patelnię wlej jogurt. Bardzo mocno go podgrzej. Wsyp natkę i oregano oraz sól i pieprz do smaku.
Sos gotuj dalej na małym ogniu, aż zacznie gęstnieć. Polej nim medaliony. Danie podawaj udekorowane odłożoną natką pietruszki.Źródło: Na żywo