Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Medaliony indycze w serowej skorupce"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Filet z indyka opłucz, wytrzyj do sucha. Potnij na 6 niewielkich kawałków. Rozbij je tłuczkiem, nadając kotletom owalny kształt. Wcześniej kawałki indyka możesz przykryć folią. Dzięki temu nie uszkodzisz delikatnych włókien mięsa.
Żółty ser oraz mozzarellę zetrzyj na tarce o dużych otworach. Sery wymieszaj z tartą bułką. Mięso posyp ziołami oraz solą i pieprzem. Oprósz mąką.
Jajka roztrzep ze śmietaną. Zanurz w nich kotlety. Obtocz je w mieszance z serów i tartej bułki. Usmaż na oleju. Podawaj z surówką z marchewki.Źródło: Naj