Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Medaliony indycze w serowej skorupce"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13877
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1597
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15511
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6326
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13877
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1597
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15511
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6326
Składniki
Filet z indyka opłucz, wytrzyj do sucha. Potnij na 6 niewielkich kawałków. Rozbij je tłuczkiem, nadając kotletom owalny kształt. Wcześniej kawałki indyka możesz przykryć folią. Dzięki temu nie uszkodzisz delikatnych włókien mięsa.
Żółty ser oraz mozzarellę zetrzyj na tarce o dużych otworach. Sery wymieszaj z tartą bułką. Mięso posyp ziołami oraz solą i pieprzem. Oprósz mąką.
Jajka roztrzep ze śmietaną. Zanurz w nich kotlety. Obtocz je w mieszance z serów i tartej bułki. Usmaż na oleju. Podawaj z surówką z marchewki.Źródło: Naj