Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Medaliony wieprzowe na ostro w chili"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1091
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 206
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1091
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 206
Składniki
Szynkę opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso pokrój na 8 małych kawałków. Każdy lekko rozbij dłonią albo tępą stroną noża, nadając mu owalny kształt.
Medaliony lekko posól i posyp ziołami z obu stron. Potem natrzyj granulowanym czosnkiem i płatkami chili. Plasterki boczku przetnij wzdłuż na pół i każdy medalion owiń jednym paseczkiem. Zepnij długą wykałaczką. Smaż po 2–3 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju.
Gotowe medaliony ułóż na półmisku i udekoruj np. listkami sałaty oraz cząstkami pomidora. Tak przygotowane mięso możesz podawać także jako zimną przekąskę z sosem śmietanowym.Źródło: Naj