Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Medaliony z kurczaka na wstążkach"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 303
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 303
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Składniki
Piersi opłucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym, pokrój w poprzek włókien tak, by powstało 8 medalionów. Oprósz je solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy (lub oleju). Włóż mięso, obsmaż z dwóch stron na złoty kolor. Zdejmij z patelni. Pomidory opłucz, osusz, pokrój w plastry. Tak samo pokrój osączoną z zalewy mozzarellę.
Rozgrzej piekarnik z funkcją grilla. W żaroodpornym naczyniu ułóż drobiowe medaliony. Na każdym kawałku mięsa umieść plaster pomidora i sera. Zapiekaj 8-10 minut. Trzymaj w cieple.
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Natkę opłucz, osusz, grubo poszatkuj. Zmiksuj razem z obranym czosnkiem i pozostałą oliwą. Powstałe pesto dopraw solą. Wymieszaj z makaronem. Po- dawaj z medalionami.
Czas ok. 35 min; porcja – 730 kcal, cena 5 zł.
Ręczny blender doskonale sprawdza się podczas przyrządzania past, sosów oraz wszelkich zup kremów. Za jego pomocą błyskawicznie też rozdrobnisz zioła, orzeszki oraz czosnek na zielone pesto.Źródło: Świat kobiety