Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Meksykański kociołek z czerwoną fasolą"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4143
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416357
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4143
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416357
Składniki
Umytą wołowinę pokrój w kostkę. Podsmaż, dodaj liść laurowy i sól. Podlej rosołem, przykryj i duś ok. 40 minut.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Paprykę i pomidory umyj, osusz i usuń nasiona. Paprykę pokrój w paski, a pomidory w kostki.
Na drugiej patelni podsmaż cebulę i dodaj paprykę. Do zeszklonych warzyw wrzuć pomidory, czosnek i zalej wszystko sokiem pomidorowym. Smaż 5 minut.
Z mięsa usuń liść laurowy, dodaj fasolę i zesmażone jarzyny. Duś kilka minut. Gdy potrawa zgęstnieje, podlej rosołem. 5. Podawaj z ryżem.
<strong>Przepis nadesłała: Aneta Matusik</strong>Źródło: Kurier TV