Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 99
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 230
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 99
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 230
Składniki
Cienkie części kapusty odkroiłam do kotletów a grubsze pokroiłam i obgotowałam 15 minut w osolonej wodzie. Dodałam do mięsa wraz z pokrojona i przesmażoną cebulą. jeszcze pieprz, sól , bułka tarta i jajo. masę wyrobiłam w malakserze, można też wyrobić ręką.
uformowałam kotlety, nałożyłam na nie cienkie liście kapusty i obtoczyłam spody w mące. Kotlety usmażyłam na rumiano najpierw od strony spodu a potem od strony kapusty. Kotlety zsunęłam w jedną stronę, dosypałam mąkę, i przesmażyłam ją chwile dodałam sos pomidorowy, doprawiłam go sola i pieprzem. Jeszcze dolałam wody , bo sos był za gęsty. Pogotowałam parę minut.
Smacznego :)