Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone w warzywach"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 156
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 39
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 156
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 39
Składniki
Cukinię zetrzyj. Połowę podsmaż na odrobinie oleju. Odsącz.
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę pokrój w kosteczkę, czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Do mięsa dodaj kajzerkę, jajko, bułkę tartą, podsmażoną cukinię i cebulę. Wymieszaj, przypraw i odstaw.
Uformuj kotleciki. Marchewkę zetrzyj na tarce, połącz z pozostałą cukinią i jajkiem. Kotleciki obtocz w tej panierce. Foremkę posmaruj olejem, ułóż kotleciki. Piecz w 200 °C około 30 minut.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Skrzypek z Głogowa</strong>
czas przygotowania 55 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,10 złŹródło: Chwila dla Ciebie