Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z kaparami

Mielone z kaparami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Mielone z kaparami"

Składniki

  • 70 dag drobiowego mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • czerstwa bułka
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • 5 łyżek kaparów
  • liść laurowy
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki mąki
  • małe opakowanie śmietany
  • szczypta cukru
  • 2 żółtka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę namocz w zimnej wodzie. Cebule obierz. Jedną pokrój w kostkę, drugą przetnij na pół. Bułkę odciśnij i zagnieć z mięsem, cebulą pokrojoną w kostkę i jajkiem. Przypraw solą i pieprzem.

  2. Z masy uformuj klopsy. W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj połówki cebuli, liść laurowy i sól. Włóż klopsy i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Masło roztop na patelni. Dodaj mąkę i lekko przysmaż.

  3. Wlej pół litra wody, w której gotowały się klopsy i połowę śmietany. Wymieszaj i zagotuj. Dodaj kapary i klopsy. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Resztę śmietany i żółtka wymieszaj. Wlej do sosu po zdjęciu go z ognia. Podawaj z ryżem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń