Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mielone z kaparami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Bułkę namocz w zimnej wodzie. Cebule obierz. Jedną pokrój w kostkę, drugą przetnij na pół. Bułkę odciśnij i zagnieć z mięsem, cebulą pokrojoną w kostkę i jajkiem. Przypraw solą i pieprzem.
Z masy uformuj klopsy. W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj połówki cebuli, liść laurowy i sól. Włóż klopsy i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Masło roztop na patelni. Dodaj mąkę i lekko przysmaż.
Wlej pół litra wody, w której gotowały się klopsy i połowę śmietany. Wymieszaj i zagotuj. Dodaj kapary i klopsy. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Resztę śmietany i żółtka wymieszaj. Wlej do sosu po zdjęciu go z ognia. Podawaj z ryżem.Źródło: Na żywo