Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone z kaszą jaglaną"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 513
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 513
Składniki
Kaszę jaglaną gotuję według przepisu zamieszczonego na opakowaniu.
Do zmielonego wcześniej mięsa wieprzowo-wołowego dodaję pozostałe : kaszę, natkę pietruszki oraz jajko. Całość doprawiam solą, pieprzem i tymiankiem. Wszystko mieszam.
Dłonią formuję z masy małe kotleciki. Obtaczam je w bułce tartej, a następnie smażę na rozgrzanym oleju tak długo, aż uzyskają rumiany kolor.
30 min
Porcja 410 kcal
Koszt porcji ok. 3,60 zł
Przepis na 3 porcje
Kasza jaglana straci charakterystyczny gorzki smak, jeśli podprażymy ją na patelni, a potem zalejemy wrzątkiem i ugotujemy.Źródło: Kobieta i życie