Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 140
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 271
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 140
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 271
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Takie mieszane kotlety z mięsa i soi są o wiele smaczniejsze niż z jednorodnych składników.
Soję opłucz, wsyp do garnka, zalej wodą i pozostaw, aby namiękła. Odlej wodę, wlej czystą i gotuj, aż soja będzie miękka. Odcedź, odstudź i zmiel lub zmiksuj.
Bułkę tartą wsyp do miski, zalej mlekiem. Dodaj mięso mielone, soję, pokrojony w kostkę żółty ser, wbij jajka.Wymieszaj masę. Wsyp po szczypcie obu przypraw oraz soli i pieprzu. Masa musi mieć dosyć wyraźny smak.
Uformuj zgrabne kotlety, obtocz je w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Ułóż kotlety na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty. Podaj z sezonową surówką, np. z pomidorów, papryki oraz cebuli.
Porcje 10 Przygot. 140 min Cena 1,30 zł Kalorie 420 kcal
Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza ZdrojuŹródło: Bella Relaks