Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięsne kopczyki z kaszą jaglaną

Mięsne kopczyki z kaszą jaglaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Mięsne kopczyki z kaszą jaglaną"

Składniki

  • 6 kotletów drobiowych (indyk
  • kurczak)
  • 30 dag pieczarek
  • 10 dag kaszy jaglanej
  • 15 dag żółtego sera
  • pół czerwonej papryki
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • ostra i słodka papryka
  • sól
  • pieprz
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną ugotuj wg instrukcji. Czosnek przeciśnij przez praskę. Kotlety rozbij, natrzyj paprykami, solą, pieprzem i czosnkiem. Odstaw na 15 minut.

  2. Pieczarki, cebulę i paprykę pokrój, podduś na oleju. Ostudź. Dodaj pokrojony ser, kaszę i przecier, wymieszaj, przypraw. Farsz ułóż na mięsie, boki złóż do góry, zwiąż. Piecz 40 min w 160°C, podlewając powstałym sosem.

  3. Czas przygotowania 75 min. Ilość porcji 6, cena za porcję 2,70 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń