Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięso w chlebie"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 121
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 121
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Mięso wieprzowe i wołowe umyj, osusz, pokrój w kostkę (wcześniej możesz je dwa dni marynować).
W dużym rondlu rozgrzej olej, wrzucaj partiami mięso, mieszaj, by się obsmażyło z każdej strony. Dodaj pokrojoną cebulę, marchewkę, seler, posyp przyprawami, zalej wrzątkiem. Duś godzinę. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i ziemniaki. Duś 20 minut. Mieszaj co kilka minut.
Dodaj pomidory, gotuj jeszcze 10 minut. Wydrąż chlebki – podawaj w nich danie.
CZAS: około 2 godziny
Przed duszeniem mięso warto zapeklować. Pekluj mięso bez kości (przy kości szybko się psuje) i bez tłuszczu. Najważniejsze to dobrze natrzeć je solą, warto też użyć saletry, cukru, pieprzu i ziela angielskiego. Włóż do ciasnego naczynia i mocno przyciśnij.Źródło: Dobry Tydzień