Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mieszczański przysmak schabowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
W garnku zagotuj 2 litry posolonej wody. Dodaj ziarenka ziela angielskiego oraz pieprzu. Włóż schab. Poczekaj, aż woda znowu zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 2 godz. i 30 minut.
Musztardę wymieszaj z jajkami, cukrem i tartą bułką. Dodaj igiełki rozmarynu. Mięso wyjmij, dobrze osusz. Ułóż w brytfance. Posmaruj pastą. Piecz ok. 20 minut w 200°C. Podawaj z kapustą i jabłkami.Źródło: Naj