Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mieszki z pieczarkami i schabem"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 291
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 94
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 291
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 94
Składniki
Przygotuj ciasto: mąkę przesiej do miseczki. Dodaj mleko, wodę i jajka. Wsyp szczyptę soli. wymieszaj mikserem. Ciasto przykryj, odstaw na 30 min.
Pieczarki i chili oczyść, potnij w plasterki. Schab pokrój w ko steczkę. Rozgrzej masło, wrzuć pieczarki, chili i mięso. Smaż 5 min. Pod koniec dopraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i tymiankiem. Odłóż 2 łyżki. Rozgrzej dużą patelnię. Smaruj ją cienko olejem. Wylewaj porcje ciasta. Smaż naleśniki na rumiano z obu stron. Połowę szczypiorku włóż na chwilę do wrzątku, wyjmij, osusz.
Na każdym naleśniku połóż porcję farszu. Brzegi placka unieś do góry. Zwiąż je źdźbłami szczypiorku ponad nadzieniem. Udekoruj odłożonym farszem. Resztę szczypiorku opłucz, posiekaj i posyp nim mieszki.Źródło: Tina