Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Minipizze z dynią, miodem i orzechami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12660
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13775
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5778
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12660
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13775
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5778
Składniki
Pokrój dynię i wrzuć na rozgrzaną patelnię. Smaż na oleju przez 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj chilli, miód, sos sojowy, kminek i poczekaj, aż dynia dokładnie pokryje się glazurą. Odstaw na 10 minut.
Podziel każdy kawałek ciasta na 4 części. Ułóż na papierze do pieczenia, a na każdym kwadracie połóż dyniową masę.
Wstaw tarty do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C na 12-15 minut. Podawaj na ciepło posypane ziarnami sezamu, orzeszkami ziemnymi i pokrojoną drobno szalotką.Źródło: Olivia