Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Minipizze z dynią, miodem i orzechami"
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2057
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 194
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1911
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 402
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2057
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 194
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1911
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 402
Składniki
Pokrój dynię i wrzuć na rozgrzaną patelnię. Smaż na oleju przez 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj chilli, miód, sos sojowy, kminek i poczekaj, aż dynia dokładnie pokryje się glazurą. Odstaw na 10 minut.
Podziel każdy kawałek ciasta na 4 części. Ułóż na papierze do pieczenia, a na każdym kwadracie połóż dyniową masę.
Wstaw tarty do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C na 12-15 minut. Podawaj na ciepło posypane ziarnami sezamu, orzeszkami ziemnymi i pokrojoną drobno szalotką.Źródło: Olivia