Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Minitarty cebulowe"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 260
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 371
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 432
Polecam.
Odsłon: 813
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 260
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 371
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 432
Polecam.
Odsłon: 813
Składniki
Do mąki dodaj zimne masło lub margarynę, posiekaj nożem. Dodaj żółtko, sól oraz śmietanę. Szybko wyrób gładkie ciasto. Zawiń je w folię spożywczą, włóż do lodówki na ok. 1 godz.
Cebulę obierz z łupin, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, zeszklij, od czasu do czasu mieszając. Gdy przestygnie przełóż ją do miski, dodaj śmietanę lub jogurt, rozmącone jajka oraz starty żółty ser. Wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Ciasto cienko rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy i ostrym nożem wytnij z niego krążki. Foremki lub żaroodporne miseczki wyłóż krążkami ciasta, przykryj arkuszem papieru do pieczenia i obciąż fasolą lub grochem.
Piecz 10 minut w temp. 180°C. Lekko wystudzone korpusy napełnij przygotowanym farszem. Wstaw do piekarnika, piecz 20-30 min. Podawaj na ciepło lub zimno.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut, porcja: 330 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie