Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mintaj w orzechowej panierce"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 46
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 144
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 150
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 384
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 46
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 144
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 150
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 384
Składniki
Orzechy włoskie i laskowe posiekaj (ew. zawiń w ścierkę i rozkrusz tłuczkiem). Rozdrob nione orzechy wymieszaj z bułką tartą i szczyptą soli.
2. Filety z mintaja umyj, osusz. Natrzyj solą i pieprzem, pokrój na kawałki. Jajka roztrzep. Ryby panieruj w mące, jajkach, a na końcu w orzechach z bułką tartą. Filety usmaż na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu skrop sokiem z cytryny.
Potrawę podawaj z ziemniakami lub z ziemniaczanym purée, sosem chrzanowym i surówką z kiszonej kapusty lub z kapusty pekińskiej.
Ryby możesz też upiec. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zapiekaj 25 minut. Do panierki orzechowej możesz też dodać troszkę miodu.Źródło: Chwila dla Ciebie