Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodowa szynka"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Miód, ocet balsamiczny i sok z cytryny wymieszaj. Dodaj pieprz, majeranek i szczyptę soli, połącz.
Szynkę umyj, osusz, posmaruj ze wszystkich stron marynatą. Ułóż w misce, przykryj, wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
Piekarnik rozgrzej do temp. 190°C. Szynkę ułóż w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, polej resztą marynaty. Piecz godzinę, często polewając mięso wytwarzającym się sosem.
Tuż przed włożeniem szynki do piekarnika natnij ją ostrym nożem w kilku miejscach i wetknij w dziurki suszone śliwki i morele (owoce wcześniej sparz). Tak przygotowane mięso zwiąż nicią kuchenną.Źródło: Chwila dla Ciebie