Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodowo-piwny indyk"
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.
Indyka umyj, osusz. Pozostałe wymieszaj ze szczyptą pieprzu. Natrzyj mięso, owiń folią spożywczą, włóż na kilka godzin do lodówki. W tym czasie kilka razy indyka obróć.
Mięso odwiń z folii, ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop pozostałą na folii marynatą. Piecz około 50 minut w temp. 180°C.
W trakcie pieczenia polewaj powstałym z pieczenia sosem. Jeśli mięso zacznie się z wierzchu spiekać, przykryj je folią aluminiową.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie